Clifford Clarke, který ochrnul následkem nehody, nedávno převzal svůj nový katamaran Lagoon 42. Horlivý sportovec, který se zúčastnil Paralympijských her v australském ragbyovém týmu, si odmítá nechat ovlivnit svůj život invalidním vozíkem a užívá si jej naplno.
Pro Clifforda byla svoboda, kterou moře poskytuje, skutečným ohromením otevírajícím mu obrovské možnosti.
 
Po změření jeho invalidního vozíku porovnal všechny dostupné katamarány v délce 42 stop na trhu. Chtěl zjistit, zda mají dostatek prostoru pro invalidní vozík tak, aby se mohl pohybovat na palubě, v kokpitu a kolem kuchyňky. Zjistil, že Lagoon 42 je jediným katamarán ve své třídě, který je dostatečně prostorný a umožňuje pohyb na invalidním vozíku po palubě, v salonu i v kajutách.
 
Změny na lodi provedla firma The Multihull, včetně instalace výtahu pro snadný přístup k pravoboku trupu.
 
Cliffor již má cíl vyplout a užívat si krásné ostrovy v okolí Whitsunday a pak míří na sever k Cairns. Také plánuje zúčastnit se Sail Indonesia Rally, která se bude konat v roce 2018.
 
Přejeme mu dobrý vítr do plachet na jeho plavbě.

Další články

Yachting Cannes Festival

Veletrh jachet v Cannes 7.—12. 9. 2021 Přijměte naše pozvání na největší jachtařský veletrh Cannes Yachting Festival 2021! Zajistíme Vám soukromý termín prohlídky katamaranů Lagoon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Prosíme, zadejte e-mail pro stažení dokumentu.