5. ročníku Catamaran Cupu se v Řecku zúčastnilo 24 katamaranů. Catamaran Cup patří k největším a nejvýznamnějším jachtařským závodům v Evropě. Ze všech zúčastněných katamaranů bylo 70% značky Lagoon! Na prvním místě se umístil Lagoon 500, druhé obsadil Lagoon 450 a na třetím dorazil do cíle Lagoon 400. Na čtvrtém místě protnul cílovou pásku kataman Lagoon 380, nejstarší, ale taky nejúspěšnější model katamaranu všech dob!

Opakovaně se potvrdilo, že být nejrychlejším s osmičlennou posádkou a veškerou její výbavou při týdenní plavbě je něco úplně jiného, než dosahovat skvělých výkonnů s dvoučlennou posádkou. Narážíme tím na fakt, že typicky „rychlé“ katamarany, které ale standardně plují s posádkou jen o několika členech, se umístili až daleko vzadu ve startovním poli. Pro nás v Lagoon je to jen dalším potvrzením, že směr, kterým jsme se vydali při navrhování katamaranů pro vynikající plavební vlastnosti při běžném zatížení, nikoli v ideálních laboratorních podmínkách, je správným směrem a naše chápání pojmu „výkonnost“ umožňuje vynikající využití katamaranů Lagoon při běžném provozu.

Další články

Yachting Cannes Festival

Veletrh jachet v Cannes 7.—12. 9. 2021 Přijměte naše pozvání na největší jachtařský veletrh Cannes Yachting Festival 2021! Zajistíme Vám soukromý termín prohlídky katamaranů Lagoon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Prosíme, zadejte e-mail pro stažení dokumentu.